شعر های باران خورده

دفتر خاطرات من

شقاق چیست .چگونه درمان می شود؟

شقاق مقعدی چیست؟

شقاق (فیشر نام انگلیسی fissure) یکی از بیماری های نشیمنگاهی می باشد. این بیماری ناشی از چاک خوردگی، ترک و زخم به روی پوست مقعد و اطراف آن به وجود می آید.
این زخم ها معمولا کمتر از 1 سانتی متر(البته در مراحل اولیه) هستند. ا شکاف های ناشی از فیشر هرچند هم که کوچک باشند، مقعد دارای سیستم عصبی فراوان و حساسی است و همین امر سبب طاقت فرسا شدن درد ناشی از این بیماری می شود. بسیاری از افراد علائم این بیماری را جدی نگرفته که همین موضوع سبب حاد شدن این عارضه شده و عواض زیادی برای فرد به همراه می آورد.

زخم مقعد یا شقاق؟

همانگونه که میدانیم، فیشر یا شقاق از نتیجه به وجود آمدن زخم های بسیار کوچک مقعد پدید می آید. ولی بیشتر افراد تصور می کنند زخم مقعد و فیشر دو بیماری متفاوت هستند. همین امر سبب می شود که درمان های خودسرانه و خانگی را آغاز کنند که موجب حاد شدن و عمیق تر شدن زخمها می شود.

فیشر دارای دو نوع حاد و مزمن است. زمانی که زخم های ناشی از این بیماری عمیق نشده، می توان آن را با استفاده از دارو بهبود بخشید؛ اما در مراحل بعد که بیماری پیشرفت میکند، درمان آن با دارو ممکن نبوده و روش های درمانی چون لیزر و عمل جراحی پیشنهاد می شود.

شقاق حاد

این نوع از این بیماری نوع رایج تر بوده و در دهانه مقعد و در بین چین خوردگی های این ناحیه به وجود می آید. این چین خوردگی ها گاهی به صورت طبیعی و پس از طی 5 الی 6 هفته خود به خود یا با استفاده از پماد و دارو از بین می روند.

شقاق مزمن

اگر پس از چند هفته نوع حاد این بیماری درمان نشود، زخمها عمیق تر شده و به نوع مزمن ن تبدیل میشود.
افرادی که دائما از یبوست رنج می برند یا رابطه مقعدی زیادی دارند بیشتربه این نوع مبتلا میشوند.

علائم شقاق چیست؟

در ادامه به معرفی برخی از شایع ترین علائم این بیماری می پردازیم:

  • خونریزی مقعدی
  • درد شدید به صورت ناگهانی یا مداوم
  • سوزش و خارش مقعد
  • زخم و ترک در اطراف و درون مقعد
  • برآمدگی و تورم
  • سوزش قبل از اجابت مزاج
  • احساس ضایعه پوستی در مقعد
  • در صورتیکه یکی از موارد بالا را مشاهده کردید بهتر است با پزشک خود مشورت کنید.

انواع روش های درمان شقاق

روش های درمان شقاق بسته به شدت بیماری و شرایط جسمانی هر فرد متفاوت است. درمان های دارویی، عمل جراحی، لیزر ، بوتاکس مقعد و دیگر روشهای درمانی از جمله راه های درمان این بیماری می باشند.

درمان شقاق با لیزر

همانطور که میدانیم، لیزر یک روش درمانی نوین و بسیار پیشرفته است که در هر زمینه ای کارآمد است.
لیزر شقاق که به صورت سرپایی و در یک جلسه صورت می گیرد. این عمل که در یک ساعت و با استفاده از بی حسی انجام می شود، نتیجه 100درصد و بهبود کامل را در درمان فیشر به شما هدیه می دهد. علاوه بر آن لیزر شقاق از عوارضی برخوردارنبوده و جای زخم ناشی از تیغ جراحی از خود به جای نمیگذارد.

جراحی شقاق

طبیعتا هنگام مبتلا شدن به این عارضه، جراحی اولین راه درمان نیست! اما می توان به جراحی شقاق به عنوان یک راه درمان موثر نگاه کرد. عمل جراحی حین انجام، از کمترین درد برخوردار است چرا که عمل با بی حسی با بیهوشی صورت میگیرد اما بعد از رفتن بی حسی و بازگشت به حالت طبیعی از عوارض زیادی برخوردار می باشد. از عوارض این شیوه درمانی می توان به بی اختیاری، درد، خونریزی، باقی ماندن جای ناشی از جراحی اشاره نمود.

درمان با دارو و پماد

شقاق در مراحل اولیه، با استفاده از دارو و پماد درمان می شود. بنابراین جدی گرفتن بیماری می تواند افراد را از درمان های پرهزینه و دشوار نجات دهد.
برخی پماد ها و داروهای این بیماری را بررسی خواهیم کرد:

  • ام جی باریج درمان کننده زخم ها
  • پماد لیدوکائین بی حس کننده و ضد درد
  • پماد تتراسایکلین ضد درد، از بین برنده التهاب و قرمزی
  • پماد دیلتیازم کاهش دهنده سوزش، خارش و درد
  • پماد نیتروگلیسیرین افزایش دهنده جریان خون
  • پماد آنتی فیشر ضد التهاب و ضد درد

اگر پس از مصرف دارو ها و پماد های مربوطه علائم بیماری همچنان دیده می شد،استفاده از روشهای عمل جراحی و لیزر پیشنهاد می شود.

ادامه مطلب در: clinicjarahi.ir

+ نوشته شده در  ساعت   توسط raha 

آیا یبوست منجر به بواسیر یا هموروئید می‌شود؟

 

یبوست و خشکی مدفوع یکی از مشکلات شایع گوارشی است که عوارض زیادی به همراه دارد. بیماری‌های مقعدی مثل بواسیر یا هموروئید و شقاق یا زخم مقعد با یبوست رابطه مستقیم دارند و می‌توان یبوست را از دلایل اصلی ایجاد آنها عنوان کرد.

توجه به نکات تغذیه‌ای مثل مصرف روزانه فیبر و مایعات کافی و داشتن سبک زندگی سالم از جمله مواردی هستند که برای پیشگیری از این عارضه باید رعایت کنید. اگر در اثر یبوست مزمن یا عوامل دیگر دچار هموروئید شده‌اید، با ما همراه باشید تا بطور جامع با این بیماری و قطعی ترین روش‌های درمان آن آشنا شوید:

آیا می دانید هموروئید چیست؟

بواسیر یا هموروئید توده‌هایی از رگ‌های خونی متورم و بزرگ شده در ناحیه مقعد و انتهای رکتوم می‌باشند. رکتوم آخرین بخش از روده بزرگ است که به مقعد متصل شده است. مقعد هم آخرین بخش دستگاه گوارش است که محل خروج مدفوع از بدن می‌باشد.

زمانی که سیاهرگ‌های این ناحیه متورم می شوند و دیواره‌های آنها در اثر دفع مدفوع کشیده، نازک و تحریک می شود، شما به بواسیر مبتلا شده اید. بواسیر به دو دسته کلی تقسیم می‌شود:

بواسیر داخلی: در صورتی که رگ های بواسیری در داخل کانال مقعد و رکتوم باشند و قابل لمس و مشاهده نباشند، فرد به هموروئید داخلی مبتلا شده است. هموروئید داخلی با توجه به شدت بیرون زدگی به چهار درجه مختلف تقسیم می‌شود.

بواسیر خارجی: عروق درگیر بیماری هموروئید اگر در خارج و اطراف مقعد باشند به عنوان بواسیر خارجی شناخته می‌شوند. به دلیل وجود اعصاب زیاد در اطراف مقعد، این نوع هموروئید می تواند درد و ناراحتی بیشتری ایجاد کند.

چرا افراد دچار این بیماری می‌شوند؟

بواسیر به عنوان رایج ترین بیماری نشیمنگاهی شناخته می‌شود که بیش از نیمی از افراد ممکن است در طول زندگی خود به آن دچار شوند. عوامل زیر ریسک ابتلا به این بیماری را افزایش می‌دهند:

 

  • یبوست
  • زور زدن و فشار هنگام اجابت مزاج
  • نشستن طولانی مدت روی توالت
  • اسهال و یبوست مزمن
  • عدم مصرف فیبر کافی
  • سن بالای 50 سال
  • بارداری و زایمان
  • بلند کردن اجسام و وزنه های سنگین

 

آیا بواسیر درمان قطعی دارد؟

بیماران مبتلا به هموروئید معمولا تا وقتی که مجبور نشوند، برای درمان این عارضه به پزشک مراجعه نمی کنند و به دلایل گوناگون مثل ترس و خجالت مراجعه به پزشک را به تعویق می اندازند.

همچنین بسیاری از افراد سعی در درمان خانگی و دارویی هموروئید دارند که خود این امر می‌تواند درمان بواسیر را مدت زیادی به تاخیر بیندازد.

نکته مهم این است که شاید بتوان بواسیر خفیف را با استفاده از روش های دارویی و خانگی درمان کرد یا علائم آن را کاهش داد، اما بواسیر پیشرفته فقط با روش های جراحی و لیزر درمان می‌شود و سایر روش ها فقط می‌توانند بطور موقت علائم این بیماری را کاهش دهند. روش های درمان قطعی هموروئید شامل موارد زیر است:

 

عمل سرپایی لیزر هموروئید

در این روش تاباندن اشعه لیزر به روی زائده بواسیر یا هموروئید باعث خشک شدن بافت داخلی هموروئید شده که طی گذشت چند روز علائم بیمار بهبود می‌یابد. این روش یک درمان موثر و رضایت بخش برای بیماران می‌باشد که بدون درد و خونریزی است.

روش درمان بواسیر با لیزر برای بیماران مبتلا به هموروئیدهای خارجی و داخلی استفاده می شود که با علائمی همچون تورم و درد همراه با خون‌ریزی در ناحیه مقعد مواجه می شوند.

البته در بعضی از افراد بیرون زدن رگ های هموروئید از مقعد فقط در حین دفع دیده می‌شود که باید با دست به داخل برگردانده شود و در بعضی از افراد با دست هم به داخل بر نمی‌گردد. این روش بدون بیهوشی و درد و خونریزی با بی حسی موضعی به صورت سرپایی انجام میشود و بعد از عمل فرد بیمار میتواند بلافاصله به امور روزمره خود برسد.

مزایا

اگر اطلاعات کافی درباره روش های درمان بواسیر داشته باشید به راحتی متوجه مزایای لیزر بواسیر در مقایسه با سایر روش های جراحی این عارضه خواهید شد:

  • این روش درمانی، به صورت سرپایی و با بی حسی موضعی انجام می‌شود
  • در روش لیزر بواسیر نیازی به انجام بیهوشی نیست
  • نیازی به بستری شدن و استراحت مطلق در این روش وجود ندارد، بدین معنا که فرد می‌تواند بلافاصله بعد از انجام عمل فعالیت های روزانه و اجتماعی خود را از سر بگیرد
  • در عمل لیزر هموروئید فرد احساس درد و یا خونریزی نخواهد داشت
  • در این روش درمانی دیگر نیازی به استفاده از پانسمان یا همان تامپون وجود ندارد
  • مدت زمان لازم برای لیزر بواسیر کمتر از یک ساعت می‌باشد
  • لیزر بواسیر هیچ یک از خطرات جراحی مثل بی اختیاری و غیره را به دنبال ندارد
  • درمان بواسیر با لیزر یک روش قطعی و بدون بازگشت است

 

جراحی هموروئیدکتومی باز

عمل جراحی هموروئیدکتومی باز یکی از روش های جراحی این عارضه است که معمولا تحت بیهوشی یا بی حسی کمر به پایین و در بیمارستان انجام می‌شود. طی این عمل با استفاده از تیغ جراحی و ایجاد برش، بافت بیماری بطور کامل حذف می‌شود و در آخر محل جراحی بدون بخیه و باز گذاشته می‌شود تا به مرور زمان و از داخل ترمیم شود.

روی زخم جراحی معمولا با پانسمان و گاز پر می‌شود که تا چند روز باید به طور مرتب تعویض شوند.

جراحی هموروئیدکتومی بسته

روش هموروئیدکتومی بسته هم کاملا مشابه روش باز انجام میشود، با این فرق که در انتهای این عمل محل جراحی را با بخیه می بندند. همچنین دوران نقاهت در جراحی بسته کوتاه تر است اما احتمال عفونت در این روش بیشتر است.

مزایا و معایب

بهبودی کامل حداقل ۲ تا ۳ هفته طول می کشد. در روش های جراحی معمولا بیمار باید یک روز در بیمارستان بماند. زیرا اثر بیهوشی معمولا ۶ تا ۱۲ ساعت باقی می‌ماند و به علاوه ممکن است به استفاده از داروهای مسکن و همچنین تعویض پانسمان نیاز باشد.

شاید روش‌های جراحی درمان قطعی برای بواسیر به شمار روند، اما همواره با ریسک عفونت، وارد شدن آسیب به عضلات اسفنکتر و بروز بی اختیاری و همچنین عود مجدد بیماری همراه هستند.

مراقبت‌های بعد از عمل بواسیر

رعایت یکسری نکات برای تکمیل روند درمان بعد از عمل بواسیر بسیار با اهمیت است که این شامل موارد زیر است:

  • پس از جراحی ممکن است کمی درد داشته باشید. اگر پزشک به شما داروی تجویزی برای درد داده است، آن را طبق دستور مصرف کنید. از پزشک خود بپرسید که چه داروهایی برای شما بی خطر هستند.
  • مقداری خونریزی به خصوص با اولین حرکت روده بعد از جراحی طبیعی است.
  • برای چند روز پس از جراحی، مایعات بنوشید و از یک رژیم غذایی ملایم (برنج ساده، موز، نان تست یا کراکر خشک، سس سیب) استفاده کنید. سپس می توانید به غذاهای معمولی برگردید و به تدریج میزان فیبر را در رژیم غذایی خود افزایش دهید.
  • می توانید قبل و بعد از اجابت مزاج از داروهای بی حس کننده برای تسکین درد استفاده کنید.

 

https://www.alodoctor.com/153960/%D8%A2%DB%8C%D8%A7-%DB%8C%D8%A8%D9%88%D8%B3%D8%AA-%D9%85%D9%86%D8%AC%D8%B1-%D8%A8%D9%87-%D8%A8%D9%88%D8%A7%D8%B3%DB%8C%D8%B1-%DB%8C%D8%A7-%D9%87%D9%85%D9%88%D8%B1%D9%88%D8%A6%DB%8C%D8%AF-%D9%85%DB%8C

+ نوشته شده در  ساعت   توسط raha